Kom med

Laura Kotila
Fotograf: Laura Kotila

Kom med i en global rörelse med mer än 100 miljoner människor.

Du kan bli medlem

Röda Korsets medlemskap är ett lätt sätt att vara med och hjälpa. Som medlem deltar du i tre utlottningar under år 2015. Bli medlem nu!

Bli medlem
Bli medlem

Eller anmäla dig som frivillig

Kolla vilket sätt att hjälpa passar just dig!

Reijo Hietanen

Frivilliga insamlare är personer som under en viss kampanj samlar donationer i insamlingsbössor. Insamlarna är en viktig del av Röda Korsets kedja av hjälp. Med hjälp av de insamlade pengarna kan Röda Korset hjälpa fort och effektivt dem som behöver det, både i Finland och utomlands.

Juuso Haarala

Röda Korset förmedlar frivilliga vänner till dem som behöver samvaro med andra människor. Som frivillig inom vänverksamheten behöver du inte göra något annat än ge din tid.

Eero Pykäläinen

Finlands Röda Kors står i beredskap att hjälpa till vid allvarliga olyckor eller andra undantagstillstånd. Den här delen av Röda Korsets verksamhet kallas för beredskapsverksamheten.

Kati Laitila

Röda Korsets frivilliga går årligen jour på en mängd festivaler runt om i Finland. Som frivilligarbetare får du både njuta av festivalstämningen och samtidigt göra ett värdefullt jobb. Röda Korsets festival-jour består av tre delar, av vilka du kan välja den form som passar dig bäst.

Beni Köhler

Frivilliga hiv- och aids-arbetare delar ut information på bland annat festivaler och i skolor. Dessutom kan man som frivillig ställa upp och svara i Röda Korsets aids-telefonen.

Pentti Vänskä

Ifall du arbetar inom hälso- och sjukvården och vill utnyttja dina kunskaper också på fritiden för att hjälpa andra är du välkommen med som frivilligarbetare på en av Röda Korsets hälsorådgivningar.

Laura Kotila

Finlands Röda Kors frivilliga missbruksarbetare besöker skolor, är med på festivaler eller patrullerar på gatan för att hjälpa och ge information om riskerna med att använda alkohol och droger.

Ari Räsänen

Röda Korsets mångkulturella verksamhet för samman infödda finländare och invandrare. Som frivilliga kan du arbeta för ökad tolerans och bygga upp ett pluralistiskt samhälle.

Sami Sillanpää

Att hjälpa andra gör alla på gott humör. En hobby kan hjälpa dig uppnå ett speciellt jobb eller yrke du drömmer om.

Maija Pokkinen

Är du intresserad av att verka tillsammans med närståendevårdare? Vill du lära dig nytt, utnyttja dina kunskaper och glädja någon annan?

Jukka-Pekka Moilanen

Tycker du om att arbeta med barn och vill främja Röda Korsets principer? Då ska du delta i Reddie Kids-klubbverksamheten. Reddie Kids-klubbarna söker hela tiden nya frivilliga.

Jari Härkönen

Varje dag behöver sjuka eller skadade finländare donerat blod. En enda blodpåse kan vara till hjälp för flera patienter på en och samma gång.

Röda Korsets biståndsarbetare arbetar ute i världen och för fram hjälpen där nöden är stor. Vi har alltid ett behov av biståndsarbetare med olika yrken.

De frivilliga är en bärande kraft för Röda Korset. Genom att arbeta som frivilliga vid en Kontti-central kan du vara en viktig länk i Röda Korsets hjälpande kedja.

Maija Pokkinen

Nu bjuds hela Finland med i leken! Målsättningen är att det i varje kommun i Finland finns en Terhoklubb vid utgången av 2016. Terhoklubben är en klubb för 5-10-åringar, deras föräldrar och seniorer. För att målsättningen ska kunna uppnås behövs det frivilliga. Kom med och skapa ett lekande Finland!