En av Röda Korsets biståndsarbetare matar ett nyfött barn med näringslösning.

Företagsbidrag

Fotograf: Ville Palonen
Fotograf: Ville Palonen

Företagsbidrag

Typer av bidragsgivare
Välj rätt värde
Välj rätt värde
Välj rätt värde

Stöd våra hjälpare där det mänskliga lidandet är som störst.

Just nu behövs hjälp i Ukraina och Afganistan. Dessutom är situationen i Etiopien, Kenya och Somalia svår på grund av torka och matbrist.

Ett bidrag till Finlands Röda Korsets katastroffonden är en gåva av hopp och omtanke som visar att du hör och finns där som stöd.

OBS Om du vill rikta din hjälp särskilt till Ukraina, välj Ukrainakrisen som mål för bidraget.

Ange rätt värde

Välj betalningssätt

När du gör en donation online direkt får du ett e-postmeddelande med rubriken "Tack för ditt bidrag till Finlands Röda Kors". Samtidigt är det ditt kvitto för bokföring.

Om du beställer en bidragsfaktura, vänligen observera att det skickas inom 4-5 arbetsdagar.

Ett varmt tack för hjälpen ❤️.

Tjänst eller materialdonation

Du kan rapportera en tjänst eller materialdonation med hjälp av onlineformuläret. Vi kontaktar dig vid behov.

Ta frimodigt kontakt

Vi hjälper dig gärna med frågor om företagsprodukter och företagsbidrag.

Kontakta oss med e-post till lahjoitukset@rodakorset.fi eller ring 020 701 2192 (mån–fre kl. 8.30–16).

Välj ett lämpligt sätt för ert företag att ge ett bidrag

Ni kan grunda en egen insamlingen i företagets namn på nätet och på det här sättet möjliggöra deltagandet för personal, instressentgrupper och kunder.

För att insamlingen ska lyckas är det bra att kommunicera om den. Ni kan dela länken till nätinsamlingen på företagets intranät, webbplats och sociala medier! ​

Det är snabbt och lätt att grunda en nätinsamling.

Starta en egen nätinsamling

Donera tjänster och material

Med den här blanketten kan du ge Finlands Röda Kors information om varudonationer och tjänster samt andra eventuella donationer.

På basis av anmälningarna väljer vi ut de produkter och tjänster som behövs vid en viss tidpunkt. Vi kontaktar dig för att komma överens om detaljerna för samarbetet.

Vi tar endast emot hela och fungerande produkter och kläder i gott skick.

Ni kan även donera till Röda Korsets återvinningsvaruhus Kontti, där varorna säljs för att stödja FRK:s katastroffond och arbete i hemlandet. Mer information om Kontti-varuhusens verksamhet finns här.

Ett varmt tack för er vilja att hjälpa!

Fyll i blanketten och klicka på Skicka.

Kontaktuppgifter till bidragsgivaren

Vad vill du donera?

Var materialet som doneras finns

Tack!

Som understödande företagsmedlem i Röda Korset stödjer du Finlands Röda Kors lokala frivilligverksamhet. Du blir understödande företagsmedlem genom att betala en årlig medlemsavgift på 300 euro.

Som understödande medlem får företaget medlemsförmåner – till exempel rabatt på Röda Korsets första hjälpen-produkter och julkort. Understödande företagsmedlemmar får även Röda Korsets medlemstidning Hjälpens värld fyra gånger om året.

Mer information om hur du blir understödande företagsmedlem och distriktsspecifika medlemsförmåner får du genom att kontakta Röda Korsets distriktsbyrå i ditt område.

Röda Korsets banners är ett utmärkt sätt att förmedla ert företags värden.

Företag som donerat minst 500 euro kan ladda ner företagsmaterial.

På bannern kan du berätta om ditt bidrag i sociala medier, på webbplatsen och i signaturen i e-postmeddelanden

Du kan länka banners till exempel till webbplatserna punainenristi.fi, rodakorset.fi eller redcross.fi.

 

Med hjälp av bidragen till Finlands Röda Kors katastroffond hjälper vi offer för både naturkatastrofer och krig runt om i världen samt personer som råkat ut för en plötslig olycka i Finland.

Tack vare bidragen kan hjälp ges snabbt och effektivt i tiotals länder årligen.

När nöd uppstår kan vi skicka biståndsarbetare och -material till krisområdet, till exempel tält, filtar, rent dricksvatten eller ett helt fältsjukhus.

Efter nödhjälpen hjälper vi till med återuppbyggnaden och lär de lokala invånarna hur de ska agera när en olycka inträffar. Med hjälp av katastroffonden stödjer vi även utvecklingssamarbetsprogram samt kämpar kontinuerligt mot sjukdomar och hunger tillsammans med lokala frivilliga.

Läs mer om det internationella biståndsarbetet

I Finland hjälper Röda Korset vid olyckor, lindrar ensamhet, tar hand om de som är utsatta och hjälper invandrare till exempel genom integrationsverksamhet.

Vi upprätthåller krisberedskapen genom att utbilda och stödja frivilliga överallt i Finland.

Allmänt bidrag till hemlandet
De allmänna bidragen till hemlandet riktas till sådant arbete, där medlen behövs mest för tillfället.


De Ungas skyddshus
De Ungas skyddshus i Helsingfors, Esbo, Vanda, Åbo och Tammerfors ger ungdomar och deras familjer hjälp och stöd vid alla slags problem och kriser.

Skyddshusen hjälper dygnet runt, alla dagar, och erbjuder vid behov ungdomar en trygg sovplats. Unga personer eller deras familjer kan komma till skyddshusen utan remiss och tidsbokning. Tjänsterna är avgiftsfria.

Läs mer om skyddshusens verksamhet

Vänverksamhet
Ensamhet är förödande för människans välbefinnande. Hela en femtedel av finländarna känner sig ensamma. Ensamhet kan kännas som osynlighet eller tomhet, eller visa sig som fysisk smärta.

Var och en av oss behöver en annan människas sällskap, till och med redan en förtrogen relation kan bryta ensamhetens cirkeln.

Röda Korset lindrar ensamhet genom att förmedla vänner till människor som behöver sällskap. Vännerna träffar varandra och tillbringar tid på det sätt som passar dem bäst, till exempel genom att ta en kopp kaffe eller gå på promenad tillsammans.

Bidragen till vänverksamheten används bland annat för att samordna vänverksamheten och utbilda frivilliga.

Läs mer om vänverksamheten

Under Hungerdagen samlar vi in obundna medel till Finlands Röda Kors katastroffond. Med hjälp av katastroffonden kan Röda Korset mycket snabbt hjälpa där behovet av hjälp är som störst.

Ditt företag får tillgång till material om Hungerdagen genom att donera minst 500 euro.

Bidra till Hungerdagsinsamlingen

Insamlingen Jul i Sinnet ordnas av Finlands Röda Kors och Mannerheims Barnskyddsförbund tillsammans med Yle för att hjälpa mindre bemedlade barnfamiljer i hemlandet. Genom insamlingen skaffas presentkort på mat till mindre bemedlade barnfamiljer. Med presentkorten kan familjerna köpa mat till julbordet.

Ge ett bidrag till insamlingen Jul i Sinnet

Läs mer om insamlingen Jul i Sinnet

I Röda Korsets webbutik hittar du ansvarsfulla företagsgåvor och trygghetsprodukter. Med denna produkter sprider du glädje till personalen, samarbetspartner och dig själv.

Rödakorsbutiken.fi