En kvinna klädd i Röda Korsets röda väst står i ett höstligt landskap med en insamlingsbössa i sin hand.

Företagets frivilligverksamhet

Fotograf: Emilia Kangasluoma / Suomen Punainen Risti

Frivilligverksamhet inom Röda Korset är ett utmärkt sätt att förbättra gemenskapen bland personalen, öka arbetets betydelse och göra världen till en bättre plats.

Samtidigt förmedlar ni era värden och skapar välbefinnande på ett konkret sätt.
För de anställda är frivilligverksamheten givande och mångsidig.

Låt oss tillsammans hitta lämpliga sätt för ert företag att hjälpa. Kontakter: yritykset(at)rodakorset.fi, 020 701 2000. Vi betjänar vardagar kl. 8.30–16.

Frivilligverksamhet för företag

Gör gott med Kontti

Genom att donera saker eller kläder stödjer ni Röda Korsets biståndsarbete. Ni kan samla in prylar eller kläder på ert företag och komma överens om upphämtning av produkterna med Röda Korsets Kontti-återanvändningsvaruhus.
Se kontaktuppgifter till Kontti-varuhusen

Av Konttis resultat går 2/3 till hjälpverksamhet i Finland och 1/3 till katastroffonden, vars medel går till hjälp vid plötsliga kriser och olyckor i Finland och utomlands. En del av de donerade kläderna skickas till krisområden.

En BlodGrupp är ett gäng som regelbundet ger blod. Vem som helst kan starta en BlodGrupp till exempel tillsammans med ett gäng från arbetsplatsen eller hobbygruppen eller tillsammans med kompisar. Exempelvis fem blodgivare hjälper samtidigt upp till 15 patienter. När man är fler mångdubblas både hjälpen och glädjen i att hjälpa!

Starta en BlodGrupp

Är det på din arbetsplats tillåtet att ge blod på arbetstid? Blodtjänsts arbetsplatscertifikat är ett konkret sätt att hjälpa patienter och visa samhällsansvar.

Organisationen får ett elektroniskt certifikat som den till exempel kan lägga upp på sin webbplats.

Certifikatet Blodgivning på arbetstid innebär att både företag och deras anställda har möjlighet att vara med och hjälpa patienter.

Läs mer om certifikatet Blodgivning på arbetstid

Personalen på ert företag är varmt välkommen att delta i våra nyttiga utbildningar och ansluta sig till Röda Korsets omfattande frivilligreserv. Arbetsgivaren kan valfritt göra det möjligt för hjälpare som gått utbildningen att delta i frivilligverksamhet även på arbetstid.  

Ni kan läsa mer om vilka möjligheter och utbildningar inom frivilligverksamheten som Finlands Röda Kors erbjuder här.

En utbildning i första hjälpen är en del av arbetarskyddet på ett företag. Utöver att förbättra färdigheterna i första hjälpen fungerar utbildningen som en helhet som förebygger olyckor på arbetsplatsen. Utbildningarna skräddarsys efter företagets behov.
Läs mer om utbildningarna i första hjälpen

Mest kännetecknande för Hungerdagsinsamlingen är de frivilliga bössinsamlarna i sina röda västar. Känner du igen glädjen i att hjälpa och jobba tillsammans som de förmedlar?

Hungerdagsbössinsamling ordnas runt om i Finland under perioden 26–28.9.2024. Man kan lätt arbeta som frivillig på den egna orten. Kom med tillsammans!

Sök Hungerdagen-evenemanget på din egen ort

Ni kan också starta en nätinsamling för ert företag och bjuda in personalen, intressentgrupperna och kunderna att hjälpa i september.

Starta en egen nätinsamling