En kvinna klädd i Röda Korsets röda väst står i ett höstligt landskap med en insamlingsbössa i sin hand.

Företagets frivilligverksamhet

Fotograf: Emilia Kangasluoma / Suomen Punainen Risti

Frivilligverksamhet inom Röda Korset är ett utmärkt sätt att förbättra gemenskapen bland personalen, öka arbetets betydelse och göra världen till en bättre plats.

Samtidigt förmedlar ni era värden och skapar välbefinnande på ett konkret sätt.
För de anställda är frivilligverksamheten givande och mångsidig.

Låt oss tillsammans hitta lämpliga sätt för ert företag att hjälpa. Kontakter: yritykset(at)rodakorset.fi, 020 701 2000. Vi betjänar vardagar kl. 8.30–16.

Så här kan ditt företag delta i Hungerdagen
Hungerdagen för företag
Red Cross Ambassadors
Red Cross Ambassadors

Frivilligverksamhet för företag

Starta en insamling – gör drömmar sanna

Hela personalen kan enkelt samla in donationer till biståndsarbete för ett valfritt ändamål på nätet.

För att insamlingen ska lyckas är det bra att kommunicera om den. Ni kan dela länken till nätinsamlingen på företagets intranät, webbplats och sociala medier!

Gör gott med Kontti

Genom att donera saker eller kläder stödjer ni Röda Korsets biståndsarbete. Ni kan samla in prylar eller kläder på ert företag och komma överens om upphämtning av produkterna med Röda Korsets Kontti-återanvändningsvaruhus.
Se kontaktuppgifter till Kontti-varuhusen

Av Konttis resultat går 2/3 till hjälpverksamhet i Finland och 1/3 till katastroffonden, vars medel går till hjälp vid plötsliga kriser och olyckor i Finland och utomlands. En del av de donerade kläderna skickas till krisområden.

Hungerdagen är Finlands Röda Kors mest kända och mest synliga kampanj om höstarna. Hungerdagen främjar beredskapsverksamheten och ger trygghet under undantagsförhållanden, både ute i världen och i hemlandet.

För företag är Hungerdagen en möjlighet att visa ansvar som en del av affärsverksamheten. Företaget kan ge sina kunder möjlighet att delta i Hungerdagen till exempel genom att ge ett bidrag i samband med att de köper en produkt eller en tjänst.

Kampanjsamarbetets värde är minst 50 000 euro. Kontakta oss, så diskuterar vi mer: Tuuli Lahti, medelanskaffningsplanerare, tuuli.lahti(at)redcross.fi, 040 359 3938.

Läs mer: Hungerdagen för företag

Arbetslag och kompisgäng kan delta i Kilometertävlingens insamling Kedjereaktion.

Kedjereaktion ingår i den avgiftsfria cykelutmaningen Kilometertävlingen, som är öppen för alla och uppmuntrar till cykling i vardagen.

Ju mer du cyklar, desto mer höjs din kondition. Samtidigt du stödjar Finlands Röda Korsets hjälparbete för att stävja klimatförändringen. För varje cyklad 25 kilometer minskar koldioxidutsläppen med omkring 4 kilogram, och ditt företag eller lag har möjlighet att donera 1 euro.

Gå till Kilometertävlingens webbplats och anmäl ditt företag!

En BlodGrupp är ett gäng som regelbundet ger blod. Vem som helst kan starta en BlodGrupp till exempel tillsammans med ett gäng från arbetsplatsen eller hobbygruppen eller tillsammans med kompisar. Exempelvis fem blodgivare hjälper samtidigt upp till 15 patienter. När man är fler mångdubblas både hjälpen och glädjen i att hjälpa!

Starta en BlodGrupp

Personalen på ert företag är varmt välkommen att delta i våra nyttiga utbildningar och ansluta sig till Röda Korsets omfattande frivilligreserv. Arbetsgivaren kan valfritt göra det möjligt för hjälpare som gått utbildningen att delta i frivilligverksamhet även på arbetstid.  

Ni kan läsa mer om vilka möjligheter och utbildningar inom frivilligverksamheten som Röda Korset erbjuder här.

En utbildning i första hjälpen är en del av arbetarskyddet på ett företag. Utöver att förbättra färdigheterna i första hjälpen fungerar utbildningen som en helhet som förebygger olyckor på arbetsplatsen. Utbildningarna skräddarsys efter företagets behov.
Läs mer om utbildningarna i första hjälpen