Kom med som Reddie Kids-klubbledare

Jukka-Pekka Moilanen
Fotograf: Jukka-Pekka Moilanen

Tycker du om att arbeta med barn och vill främja Röda Korsets principer? Då ska du delta i Reddie Kids-klubbverksamheten. Reddie Kids-klubbarna söker hela tiden nya frivilliga.

Reddie Kids är Finlands Röda Kors klubbar för barn mellan 7 och 12 år. Barnen får genom lek och spel bekanta sig med Röda Korsets värderingar och verksamhet.

Som klubbledare ansvarar du för klubbens verksamhet. Till arbetet hör bland annat att planerar övningar och lekar, samt att lockar barn att gå med i klubben. Reddie Kids-ledarna bär ett stort ansvar men får vid behov hjälp från Röda Korsets lokalavdelningar. Som klubbledare lär du dig mycket om både organisationsverksamheten och också om att arbeta med barn. Dessutom lär du dig att arrangera evenemang och naturligtvis får du mängder av ny kunskap om Röda Korset.

Hur kan jag bli Reddie Kids-klubbledare?

Alla som fyllt 15 år, vill arbeta med barn och är intresserade av Röda Korset kan leda en Reddie Kids-klubb.

Röda Korsets avdelningar ordnar grundkurser i att leda barnklubbar. Om du är intresserad av att delta, ta kontakt med din närmaste distriktsbyrå eller avdelning.  De har information om när nästa kurs ordnas.

Vill du bli lägerledare?

Då skolorna tagit slut i början på sommaren ordnar Finlands Röda Kors läger för barn mellan 7 och 12 år. Till lägerledarens uppgifter hör att planera och ordnar aktiviteter för barnen. Det kan till exempel handla om utelekar, spel eller utflykter i naturen. Som ledare får du värdefull arbetserfarenhet och dessutom får du vara utomhus omringad av barn.

Om du är intresserad av att leda barnens sommarläger, gå in i evenemangskalendern. Där ser du ifall Finlands Röda Kors ordnar sommarläger i ditt distrikt.