Åk utomlands som biståndsarbetare

Röda Korsets biståndsarbetare arbetar ute i världen och för fram hjälpen där nöden är stor. Vi har alltid ett behov av biståndsarbetare med olika yrken.

Om du har frågor, ta kontakt!
Intresserad?

Finlands Röda Kors är landets ledande medborgarorganisation inom humanitär hjälp. Under de senaste åren har vi även blivit en av de främsta utvecklingssamarbetsorganisationerna. Läs mer om vårt arbete omkring i världen!

Biståndsarbetarna är verksamma både på katastrofområden och i långvariga utvecklingssamarbetsprojekt.

Arbetet är krävande men också givande: som biståndsarbetare ser du människors nöd på nära håll, men är också bland de första som hjälper dem.

Sökes: läkare, sjukskötare, ingenjörer, tekniker IT- och telekommunikationsexperter...

Biståndsarbetarna väljs ut från vår personreserv. För att komma med i reserven ska du först gå en en vecka lång engelskspråkig grundkurs som Finlands Röda Kors organiserar.

Om du är yrkes- och språkkunnig, uthållig, har lätt att anpassa dig och är van vid att arbeta också under svåra förhållanden kan du mycket väl lämpa dig för biståndsarbetet. Vår personreserv innehåller representanter från många olika brancher; i våra led finns bland annat professionella inom hälsovården, ekonomiförvaltare, IT-experter och logistiker.

När du är med i personreserven kan ett arbetsförslag i princip komma när som helst och vart som hels i världen. Om du är villig att anta uppdraget kan anställningen inledas.

Information om nästa kurs och ansökningsblanketten hittar du här (på engelska).

Biståndsarbetarnas grundkriterier    

  • Du är 25–65 år.
  • Du har en utbildning och minst tre års arbetserfarenhet som är relevant för arbetsuppgiften.
  • Du är flytande i Engelska (både muntlig och skriftliga kunskaper), övriga sråk är till stor fördel.
  • Du anpassar dig lätt till mångkulturella och oförutsägbara miljöer.
  • Du har någon slags uppfattning om organisationsverksamhet, exempelvis från Finlands Röda Kors.
  • Högskoleutbildning är till fördel i de flesta uppdrag.
  • Erfarenhet från projektledning och utbildning är till fördel.

Ungdomsdelegaterna får bekanta sig med biståndsarbete

Om du är 18-28 år kan du söka dig till ungdomsdelegatkursen. Efter kursen har du möjlighet att bekanta dig med internationellt biståndsarbete, leda lägergrupper som åker utomlands och åka på internationella studieresor.

Vi kan tyvärr ändå inte garantera att alla som gått kursen får en arbetsuppgift eller ens något kortare uppdrag utomlands. Här hemma spelar ungdomsdelegaterna en viktig roll till exempel i insamlingar och kampanjer.

Information om nästa ungdomsdelegatkurs och ansökningsblanketten hittar du här.

Kampanjer