Kom med som bössinsamlare

Robert Keskinen
Fotograf: Robert Keskinen

Som bössinsamlare hjälper du katastrofens offer både i Finland och ute i världen. Förutom att det är viktigt att samla in bidrag är det samtidigt också ett roligt och lätt frivilligarbete.

Vem som helst kan delta som frivillig insamlare under en kampanj. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av Röda Korsets verksamhet, det viktigaste är att du vill hjälpa.

Bössinsamlarna samlar in bidrag under nödhjälpsinsamlingar och kampanjer. Med bidrag som man har samlat in hjälper Röda Korset de nödställda effektivt och snabbt.

Man drar igång en nödhjälpsinsamling när en stor katastrof inträffar i Finland eller ute i världen. En sådan katastrofsituation förorsakas ofta av en naturolycka såsom en jordbävning eller tyfon. Den viktigaste kampanjen är däremot Hungerdagen som ordnas varje höst.

Anmäl dig till vår insamlarreserv och vi bjuder dig med att hjälpa vid nödhjälpsinsamlingar och Hungerdagen. Att anmäla dig som bössinsamlare förpliktar dig inte till någonting, du kan alltid själv välja om du vill delta eller inte.

Anmäl dig till insamlarreserv genom denna blankett.