Katastroffonden

< Välj bidragsmål
AAREF WATAD /AFP/LEHTIKUVA

Ditt bidrag möjliggör hjälpen till offer för naturkatastrofer och konflikter. Det betyder mat, rent dricksvatten, medicin och sjukvård samt skydd mot vinterns kyla.

Just nu den kalla vintern är ett allvarlig hot för flyktingar i Syrien och i närområdena. Svårt skadade byggnader och tillfälliga bostäder på flyktinglägren ger familjerna otillräckligt skydd mot kylan. Faran är störst för barn och åldringar. För att kunna klara sig behöver de vår hjälp. Med hjälp av bidragen skaffar man bland annat madrasser och varma filtar som hjälper människor att klara sig genom den värsta kylan.
 
I Jemen människor kämpar nära hungersnöd utan nödvändiga basförnödenheter. 
 
Ditt stöd är av största vikt. Cirka 90 % av donationerna till katastroffonden kommer från privata givare. Utöver donationer får Finlands Röda Kors stöd för humanitärt bistånd och utvecklingssamarbete bl.a. av utrikesministeriet och Europeiska kommissionen.

 

Gör en girering

Du kan ge ett bidrag till katastroffonden också via bankgiro OP FI52 5000 0120 4156 73, OKOYFIHH, referensnummer 5186.
 

Vill du bli månadsgivade?

Medel från givarna är livsviktiga för Röda Korsets verksamhet. Röda Korset behöver donationer också under tiden mellan katastrofer, eftersom hjälpförnödenheterna och biståndsarbetarna måste vara redo omedelbart när något händer. Som månadsgivare garanterar du att hjälpen finns att få när den behövs.