Katastroffonden

< Välj bidragsmål

Genom att ge ett bidrag säkerställer du att de som befinner sig i en särskilt utsatt ställning inte blir lämnade ensam under coronaepidemin i Finland eller ute i världen.

Med hjälp av donationsmedel har Röda Korset omedelbar beredskap att skicka biståndsenheter som används inom katastrofhjälpen till sjukhusen i hela Finland.
 
Just nu genom vänverksamheten lindras ångest på grund av corona i synnerhet bland äldre människor.  Tusentals frivilliga håller tät kontakt med sina vänner genom att ringa och skicka meddelanden.  De frivilliga svarar på frågor från oroliga ungdomar på Sekasin-chatten. 
 
På lägren i Grekland och Turkiet lever tusentals människor i omänskliga förhållanden. Förutom med hälsovård och rent vatten förbereder vi oss för en spridning av coronaviruset genom att dela ut hygienförpackningar.
 

Du kan bidra också:

 
  • skicka SMS SPR till numret 16499 (15 €).
  • Via MobilePay på numret 10900.

Tack för att du hjälper

 
Ditt stöd är av största vikt. Cirka 90 % av donationerna till katastroffonden kommer från privata givare. Utöver donationer får Finlands Röda Kors stöd för humanitärt bistånd och utvecklingssamarbete bl.a. av utrikesministeriet och Europeiska kommissionen.

 

Gör en girering

Du kan ge ett bidrag till katastroffonden också via bankgiro OP FI52 5000 0120 4156 73, OKOYFIHH, referensnummer 5186.
 

Vill du bli månadsgivade?

Medel från givarna är livsviktiga för Röda Korsets verksamhet. Röda Korset behöver donationer också under tiden mellan katastrofer, eftersom hjälpförnödenheterna och biståndsarbetarna måste vara redo omedelbart när något händer. Som månadsgivare garanterar du att hjälpen finns att få när den behövs.