Om Finlands Röda Kors

Eero Sario
Fotograf: Eero Sario
Mika Jouhki

Rödakors- och rödahalvmånerörelsen skiljer sig från andra hjälporganisationer på ett märkbart sätt: rörelsen är hela tiden närvarande nästan överallt i världen.

Antero Kautto

Finlands Röda Kors är en av de största medborgarorganisationerna i Finland. Röda Korsets uppgift är att hjälpa dem som är i mest behov av hjälp i hemlandet och utomlands.

Martti Kähkönen

Röda Korsets frivilliga hjälper och stöd människor hemma i Finland.

Andreas von Weissenberg

Finlands Röda Kors är den mest betydande medborgarorganisationen i vårt land som ger humanitär hjälp. Under de senaste åren har vi även blivit en av de viktigaste organisationerna som ger utvecklingshjälp.

Tanken om att det behövs en internationell och opartisk hjälporganisation föddes i samband med slaget vid Solferino 1859.

Ett rött kors mot en vit bakgrund är inte ett tecken som vem som helst fritt kan använda för att signalera första hjälpen eller sjukvård.

ICRC

Med krigets lagar, det vill säga den internationella humanitära rätten, strävar man efter att reglera effekterna av väpnade konflikter. Informationsspridning om krigets lagar hör till Röda Korsets grundläggande uppgifter.