Kampanjer och insamlingar

Laura Kotila
Fotograf: Laura Kotila
Teemu Ullgrén

I en nödsituation är det fråga om minuter. En skadad eller en person som fått en plötslig sjukdomsattack måste alltid få vård. Kanske det är du som råkar vara på plats. Kan du ge första hjälpen?

Sommargummilåten 2015 framförs av Kasmir och SAARA. Sommargummikampanjen 2015 kör i gång 30.5. på YleXPop i Uleåborg. Under kampanjen delas 200 000 kondomer ut till unga samtidigt som man berättar om säkert och ansvarsfullt sex.

Jarkko Mikkonen

Under nästa Hungerdagen 15.17.9.2016 samlas medel in till katastroffonden igen. Röda Korsets frivilliga hjälpare är på plats runt om i världen. Du bestämmer om de kan skapa hopp och skydd till de nödställda.

Tack till alla Näsdagens välgörare. Kampanjen nådde sin kulmen 7.11 i Yle TV2:s Näsdagen-show.

Hanna Linnakko

Finlands Röda Kors och Mannerheims Barnskyddsförbunds traditionella insamling ordnades för 19:e gången.

Eeva Anundi/Kampanj mot rasism

Vad jobbar vi för och varför?

Röda Korsets nationella Mot rasism!-kampanj jobbar för att förebygga rasism. Det fleråriga projektet finansieras av Penningautomatföreningen RAY. Att förebygga etniskt diskriminering och främja integrering hör till Röda Korsets grunduppgifter och verksamheten understöds av arbets- och näringsministeriet.

Det effektivaste sättet att få fram hjälpen i Nepal just nu är att ge ett bidrag till Röda Korsets katastroffond.

I en webb-dagbok som handlar om katastrofstyrka, bekantar man sig med hur individer, gemenskaper och länder runt om i världen förbättrar uthålligheten i trycket av klimatförändringen och olika samhällsfaktorer.

Kampanjer