Kampanjer och insamlingar

Laura Kotila
Fotograf: Laura Kotila
Jarkko Mikkonen

Under Hungerdagen samlas medel in till katastroffonden. Röda Korsets frivilliga hjälpare är på plats runt om i världen. Du bestämmer om de kan skapa hopp och skydd till de nödställda.

Tack till alla Näsdagens välgörare. Kampanjen nådde sin kulmen 7.11 i Yle TV2:s Näsdagen-show.

Hanna Linnakko

Finlands Röda Kors och Mannerheims Barnskyddsförbunds traditionella insamling ordnas för 19:e gången.

Det effektivaste sättet att få fram hjälpen i Nepal just nu är att ge ett bidrag till Röda Korsets katastroffond.

Eeva Anundi/Kampanj mot rasism

Under Röda Korsets nationella vecka mot rasism turnerar Attitydresan med långtradare runtom i Finland 16–21.3. Under Attitydresan påminner vi om att alla människor är lika värda och uppmuntrar den tysta majoriteten att ta ställning mot diskriminering och rasism.

Teemu Ullgrén

I en nödsituation är det fråga om minuter. En skadad eller en person som fått en plötslig sjukdomsattack måste alltid få vård. Kanske det är du som råkar vara på plats. Kan du ge första hjälpen?

I en webb-dagbok som handlar om katastrofstyrka, bekantar man sig med hur individer, gemenskaper och länder runt om i världen förbättrar uthålligheten i trycket av klimatförändringen och olika samhällsfaktorer.

Sommargummilåten 2015 framförs av Kasmir och SAARA. Sommargummikampanjen 2015 kör i gång 30.5. på YleXPop i Uleåborg. Under kampanjen delas 200 000 kondomer ut till unga samtidigt som man berättar om säkert och ansvarsfullt sex.

Kampanjer