Nuori mies ja nainen Punaisen Ristin vapaaehtoisliiveissä toimittavat kauppa-apua koronan johdosta apua tarvitseville.

Millainen vapaaehtoinen olisit?

Fotograf: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti

Testa hurudan hjälpare du är

Röda Korset hjälper på många olika sätt både i Finland och ute i världen. Vår hjälp grundar sig överallt på de frivilligas vilja att hjälpa andra människor både i vardagen och i kriser. Du kan hjälpa när det passar dig. Du kan samtidigt hitta en sysselsättning som betyder mycket för dig. En hurudan frivillig är du eller skulle du vara? Det får du reda på genom det här snabba testet!

Vad är du intresserad av?

Välj ett eller flera ämnen i listan som vi kan använda för att hitta ett intressant sätt för dig att hjälpa.

Det som bäst beskriver mina färdigheter är

Välj ett eller flera ämnen i listan som vi kan använda för att hitta ett intressant sätt för dig att hjälpa.

Dina språkkunskaper?

Välj vilka språk du kan i listan. Du kan även fylla i alternativen senare. Vi använder dina val för att hitta en verksamhet som passar dig.

Hur förflyttar du dig?

Välj på vilket sätt du huvudsakligen förflyttar dig. På basis av dina val kan vi rekommendera lätt tillgänglig frivilligverksamhet åt dig.

Vad är för dig en rimlig restid för att förflytta dig i en riktning (min.)?

Ange en rimlig restid i minuter

När passar dig bäst?

Vilka tidpunkter passar dig bäst?

Din ålder?

Vänligen ange ännu din ålder.

Ange din ålder i år

Ett ögonblick

Vi hämtar resultat.

Fel

Ett beklagligt fel uppstod när resultaten skulle skapas. Försök igen senare.

Du är en utmärkt blivande frivillig!

Du hör till dem som bär ansvar i din gemenskap och du är stolt över det. För dig är frivilligarbete och förtroendeuppdrag en viktig del av identiteten. Du är med hela ditt hjärta med och hjälper och organiserar verksamheten. Känner du igen dig själv på beskrivningen? Fastän du inte skulle göra det, anmäl dig i vilket fall som helst som frivillig hos Röda Korset – vi tar fram en lämplig frivilliguppgift för dig!

Du är en utmärkt blivande frivillig!

Du är en energisk och duktig aktör på din ort – alltid redo att agera. Du är i synnerhet intresserad av beredskapsverksamhet och specifika uppgifter, till exempel utdelning av mathjälp. Kanske du redan fungerar i andra frivilliguppgifter, till exempel i någon idrottsförening? Känner du igen dig själv på beskrivningen? Fastän du inte skulle göra det, anmäl dig i vilket fall som helst som frivillig hos Röda Korset – vi tar fram en lämplig frivilliguppgift för dig!

Du är en utmärkt blivande frivillig!

Frivilligarbetet är en viktig del av ditt liv. Du har en genuin vilja att hjälpa och samtidigt få mera viktigt innehåll i ditt liv. För dig är det viktigt att kunna välja uppgifter som är motiverande och som du vet att du behärskar bra. Känner du igen dig själv på beskrivningen? Fastän du inte skulle göra det, anmäl dig i vilket fall som helst som frivillig hos Röda Korset – vi tar fram en lämplig frivilliguppgift för dig!

Du är en utmärkt blivande frivillig!

Du följer aktivt med nyheter, du är i enlighet med dina egna värderingar intresserad av att hjälpa och du vill göra världen till en bättre plats. Du aktiveras ofta av den offentliga debatten och tar ställning till ärenden som är viktiga för dig. Känner du igen dig själv på beskrivningen? Fastän du inte skulle göra det, anmäl dig i vilket fall som helst som frivillig hos Röda Korset – vi tar fram en lämplig frivilliguppgift för dig!

Du är en utmärkt blivande frivillig!

Du är en utmärkt blivande frivillig – kanske du redan är med i Röda Korsets verksamhet? Du är öppen för olika alternativ och intresserad av flera olika saker. Du går smidigt över från en frivilliguppgift till en annan i enlighet med din livssituation. Känner du igen dig själv på beskrivningen? Fastän du inte skulle göra det, anmäl dig i vilket fall som helst som frivillig hos Röda Korset – vi tar fram en lämplig frivilliguppgift för dig!

Är du redan frivillig?

Dela ditt resultat i sociala medier.