Som medlem är du en hjälpare

Starta här
Fotograf: Teemu Ullgren / Suomen Punainen Risti

Som medlem i Finlands Röda Kors ingår du i ett unikt nätverk, världens största humanitära rörelse, som verkar i så gott som alla världens länder.

För många är medlemskapet ett ställningstagande för Röda Korsets värden och principer. För andra anknyter det till frivilligarbetet.

Att betala medlemsavgiften är ett enkelt sätt att stödja frivilligarbetet på din ort.  Bara 20 euro och för medlemmar under 29 år 10 euro i år.

PS Du kan också ge medlemskap som gåva. Läs mer

Skulle jag bli medlem

Som medlem i Finlands Röda Kors ingår du i ett unikt nätverk, världens största humanitära rörelse, som verkar i så gott som alla världens länder. För många är medlemskapet ett ställningstagande för Röda Korsets värden och principer. För andra anknyter det till frivilligarbetet. Att betala medlemsavgiften är ett enkelt sätt att stödja frivilligarbetet på din ort.

Genom att bli medlem förbinder du dig till Röda Korsets grundläggande principer. Principerna är humanitet, opartiskhet, neutralitet, självständighet, frivillighet, universalitet och enhet.

Som medlemsförmån får du tidningen Hjälpens värld (fyra gånger per år), som berättar om Röda Korsets verksamhet i Finland och utomlands.

Övriga förmåner är:

Kom ihåg att uppge ditt medlemskap när du gör din beställning. Fråga om lokala medlemsförmåner i ditt område hos din närmaste distriktsbyrå.

Du kan ansluta dig som medlem för ett år i taget eller för resten av livet.

  • Årsmedlemskap: 20 €/kalenderår
  • Årsmedlemskap: personer under 29 år, 10 €/kalenderår
  • Ständigt medlemskap: 300 €

Hela familjen är välkommen som medlemmar i Röda Korset, even det finns inget egentligt familjemedlemskap. Alla som ansluter sig betalar en separat medlemsavgift.

Medlemsavgifterna används för Röda Korsets lokala frivilligverksamhet och utbildning av de frivilliga. Medlemmarna har en viktig roll i Röda Korsets hjälparbete i Finland.

ja, företag och sammanslutningar kan stödja Finlands Röda Kors lokala verksamhet som understödande medlemmar. Ett understödande medlemskap kostar 300 euro/kalenderår.

Kontakta Röda Korsets distriktsbyrå i ditt område

Ja, och vi rekommenderar det! Du kan uppmuntra en vän att bli medlem genom att till exempel skicka följande länk till hen: https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/liity-jaseneksi/1.

Ett medlemskap är ett roligt sätt att uppmärksamma till exempel födelse-, dop- eller namngivningsdagar.

För gåvomottagare under 15 år behöver du tillstånd av vårdnadshavaren, och för personer över 15 år en bekräftelse på att hen vill bli medlem. För anslutningen behövs uppgifter om gåvomottagarens födelsetid.

Ja, det lönar sig. För de som blir medlemmar i december gäller medlemskapet under hela följande år.

Nej, det behöver du inte, du är alltid varmt välkommen med.

Att agera som frivillig förutsätter inte medlemskap men vi rekommenderar det för alla frivilliga.

Du kan komma med här

Du kan enkelt bli medlem på nätet

På nätet kan du betala med finländska nätbanker, kreditkorten Visa och Mastercard samt MobilePay, Pivo och Siirto. Du kan även beställa en faktura.

Obs! För att få en betalningsbekräftelse till din e-post ska du gå tillbaka till Röda Korsets webbplats efter betalningen.

Organisationsverksamhet
Organisationsverksamhet
Röda Korsets verksamhet styrs av sju principer.
Röda Korsets verksamhet styrs av sju principer.