Yksintulleiden tukikummikurssi

16.8.2017
16:30 - 19:30
Kurssi perehdyttää oleskeluluvan saaneiden yksin alaikäisinä turvapaikanhakijoina Suomeen tulleiden nuorten tukemiseen itsenäistymisvaiheessa.
Plats:
Leppävaarankatu 9, 02600, Espoo
Tapahtuman tyyppi: 
  • Kurssit ja koulutukset
Järjestäjä: 
SPR Helsingin ja Uudenmaan piiri

Yksintulleiden tukikummeille tai tukiperheille suunnattu ystävä- ja vapaaehtoistoiminnan lyhytkurssi uusille vapaaehtoisille järjestetään Espoossa Leppävaarassa, Sellon kirjastossa (2. kerros, kokoushuone Elina)  keskiviikkona 16.8. klo 16.30-19.30. 

Jo Punaisen Ristin peruskoulutukset käyneet tai jo tukitoiminnassa mukana olleet vapaaehtoiset voivat myös tulla suoraan tukikummi/tukiperheinfoon jonka ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Yksin tulleiden tukemisesta ja tukikummitoiminnasta ks. https://rednet.punainenristi.fi/node/44668

Koulutuksen sisältö:

·        Suomen Punainen Risti: periaatteet, historia ja yhteiskunnallinen merkitys

·        Vapaaehtoisten rooli, oikeudet ja vastuut

·        Ihmisten kohtaaminen ja vuorovaikutus

·        Vapaaehtoisena jaksaminen

·        Yksintulleet: taustaa ja palveluverkosto

·        Vapaaehtoinen kotoutumisen tukena

Koulutuksessa tapaaat myös Leppävaaran tukiasuntolan työntekijän, Turvaperhe -hankkeen väkeä. Hyvä tilaisuus kysellä toiminnasta!

Kurssista saa todistuksen.

Laki lasten kanssa toimivien vapaaehtoisten rikostaustan selvittämisestä on tullut voimaan 1.5.2014. Rikosrekisteriote tullaan pyytämään niitä vapaaehtoisilta, jotka tulevat toimimaan kahdenkeskisenä ystävänä alaikäiselle tai jotka ohjaavat yksin ryhmää, jossa on pääsääntöisesti alaikäisiä ja kun toiminta on säännöllistä

Kampanjer