Henkisen tuen peruskurssi TÄYNNÄ

22.9.2017 18:00 - 23.9.2017 15:30
Plats:
Kauppapuistikko 26, 65100, Vaasa
Tapahtuman tyyppi: 
  • Kurssit ja koulutukset
Järjestäjä: 

* KURSSI ON TÄLLÄ HETKELLÄ TÄYNNÄ*

Kaikkien meidän elämään kuuluu myös se ikävä puoli. Emme säästy ikäviltä uutisilta, emmekä ikäviltä tapahtumilta. Median mukana katastrofit tulevat suoraan olohuoneeseemme. Läheisen kuolema, onnettomuus työmatkalla, sairastuminen, ongelmat parisuhteessa, irtisanomisuhka...Miten reagoin kyseisissä tilanteissa? Miten voin auttaa reagoivaa lähimmäistäni kyseisissä tilanteissa? Onko se normaalia?

Henkisen tuen perusajatus on tarjota apua ihmiseltä ihmiselle tilanteessa, joka aiheuttaisi kriisin kenessä tahansa. Henkinen tuki ei ole vaikeaa. Se on kansalaistaito, joka jokaisen meistä tulisi osata. Kurssille tullessa et tarvitse mitään pohjakoulutusta. Henkisen tuen koulutuksissa saat perusvalmiuksia kohdata kriisissä oleva ihminen, sekä saat tietoa myös omista reaktioista näissä tilanteissa. Reaktiot on hyvä tunnistaa, koska silloin niille on helpompi tehdä jotain ja auttaa tilanteessa olevaa eteenpäin.

Tämän henkisen tuen peruskurssin järjestää Punaisen Ristin Länsi-Suomen piiri ja kurssi on maksuton kaikille Punaisen Ristin Vaasan suomalaisen osaston vapaaehtoisille ja jäsenille. Kurssimaksu muilta: 30€ (maksetaan etukäteen) 

Ilmoittaudu mukaan 15.9. mennessä laittamalla sähköpostia osoitteeseen toimisto@punainenristi.fi

OSAAMISTAVOITTEET

Koulutuksen jälkeen osallistuja osaa auttaa kriisin kohdannutta lähimmäistä / asiakasta, sekä osaa tunnistaa myös itsessään kriisin aiheuttamia reaktioita kriisin ja kriisityön jälkeen. Osaa ottaa käyttöönsä itselleen sopivat selviytymiskeinot.

OHJELMA

Kurssi toteutetaan perjantai-illan ja lauantaipäivän kestävänä.

Perjantai 22.9.2017

18.00 Kurssin avaus ja kahvit
18.15 Kriisit ja kriisityön kehitys suomessa
19.30 Tauko
19.45 Henkisen tuen tarve ja merkitys
20.30 Kotiin

Lauantai 23.9.

9.00 Orientaatio päivään
9.15 Kriisistä selviytyminen
11.30 Ruokailu omakustanteisesti
12.30 Auttaminen ja auttajana toimiminen. Henkisen tuen auttamismenetelmät luentona ja harjoituksina
14.00 Kahvit
14.15 Selviytymisen voimavarat ja oma jaksaminen
15.30 Kurssin päätös, palaute.
Kotimatkalle...

Kampanjer