Även krig har regler

Undervisningsmaterialet Även krig har regler förnyas. Det nya materialet behandlar olika teman som till exempel barn i krig och krigsförbrytelser.

Materialpaketet Även krig har regler gör eleverna bekanta med krigets rättsnormer. I materialet berättas om krigets verkningar och Röda Korsets hjälpverksamhet i krigsområden.

Beställ Skolornas nyhetsbrev

Beställ Skolornas nyhetsbrev då får du vårt nyhetsbrev per e-post några gånger om året.

Då får du färsk information om material som stöder undervisningen, om evenemang och aktuella samtalsämnen.

Klicka här för att beställa Skolornas nyhetsbrev >>

Läromedlen för högstadier och andra stadiet förnyas. Helheten kommer att omfatta åtta lektioner med olika teman (bl.a. barn i krig, krig och media, krigsförbrytelser, mänskliga rättigheter, krigsfångar, i flykt undan krig och hjälparbete i krigsområden). Materialet innehåller text och uppgifter samt videor och aktuella artiklar i anslutning till temat. 

Läromaterialet kan användas direkt från den här länken.Till lärarens material måste du logga in. Om du inte har användarnamn för lärare, kan du beställa det här

 

Obs. Materialet och spelet till stöd för det förnyas hösten 2018. Materialet innehåller text och uppgifter samt videor och aktuella artiklar i anslutning till temat.