Röda Korset i Libanon har hjälpt under hela natten

Nabil Mounzer/EPA
Fotograf: Nabil Mounzer/EPA

Den mycket kraftiga explosionen som inträffade i hamnen i Beirut på tisdag kväll har orsakat stor förödelse i staden. Libanesiska Röda Korset har varit på plats för att hjälpa från första stund.

Röda Korset i Libanon tog snabbt i bruk över 75 ambulanser och 375 första hjälpare från sjuktransportenheter runt om i landet för att transportera skadade till sjukhusen och har nu också satt upp tillfälliga första hjälpen-stationer i Beirut. 

Libanesiska Röda Korsets blodtjänst vädjar till blodgivarna. Blod behövs omedelbart för operationsverksamhet för att hjälpa de skadade.

Finlands Röda Kors följer med situationen och eventuella biståndsförfrågningar noggrant

- Finlands Röda Kors har under många år varit med och stärkt utvecklingen av libanesiska Röda Korsets katastrofberedskap och deras arbete i flyktinglägren i Syrien. På våren skickade Finlands Röda Kors till Libanon en havscontainer med tält och andra förnödenheter för tillfällig inkvartering. Organisationen fungerar effektivt också i hanteringen av coronaepidemin och i april anvisade Finlands utrikesministerium tilläggsanslag för arbetet mot corona, säger Finlands Röda Kors chef för internationell katastrofhjälp Tiina Saarikoski.

Bild: Nabil Mounzer/EPA