Australiska Röda Korset stöder offer för markbränder

Susan Cullinan / Australian Red Cross
Tracy Ayrton är en av de frivilliga vid Australiska Röda Korset. Hon har hjälpt offer för markbränder på kvällar och veckoslut vid sidan om sitt dagarbete.
Fotograf: Susan Cullinan / Australian Red Cross

Markbränder i sydöstra Australien har prövat landets invånare under de senaste månaderna.

Stöd Finlands Röda Kors genom att ge ett bidrag till katastroffonden
  • genom att skicka textmeddelandet SPR till numret 16499 (15 €/SMS)
  • via MobilePay till numret 10900
  • genom att ge ett bidrag till Röda Korsets katastroffonds konto FI52 5000 0120 4156 73 med referensnummer 5186.

Insamlingstillstånd: POL-2015-8798, beviljat 30.11.2015.

De omfattande och ihärdiga bränderna har krävt människoliv och förstört hem i flera delstater i Australien. Människor har evakuerats och luftkvaliteten är väldigt dålig på grund av rök. Höga temperaturer, torka och blåst har förvärrat situationen ytterligare.

Australiska Röda Korset har hjälpt människor och sammanslutningar som drabbats av bränder bland annat genom att erbjuda psykosocialt stöd, upprätthålla evakueringscenter, ge nödhjälp såsom mat och vatten samt genom att hjälpa människor att återförenas med sina familjer och närstående.

Anställda och frivilliga vid Australiska Röda Korset har hjälp tusentals människor vid tiotals evakueringscenter överallt i landet. Hittills har Australiska Röda Korset inte bett om internationell hjälp. För mer information om hjälparbetet gå in på webbplatsen för Australiska Röda Korset, https://www.redcross.org.au.

Även Finlands Röda Kors bereder sig för olika katastrofer och kriser i hemlandet och utomlands genom att upprätthålla en katastroffond. 

Medlen i fonden öronmärks inte på förhand för något visst objekt. Därför kan de snabbt användas där hjälpbehovet är som störst.