5 gåvotips till jul från Röda Korsets webbutik

Tommy Selin
Julens mest praktiska gåvor hittar du hos Röda Korset. Genom ditt köp stöder du frivilligverksamheten.
Fotograf: Tommy Selin

Vi samlade ihop fem gåvotips för julen till din glädje. I utbudet finns bland annat första hjälpen - och trygghetsprodukter samt praktiska saker för vardagen. åde du och gåvans mottagare får ett gott humör – webbutikens inkomster används för att stöda Röda Korsets arbete.

Gör din beställning i tid
  • Julkort är försedda med ett fixvärdemärke. Om du beställer dem senast den 11.12 kl. 12 hinner du posta korten den 17.12, som är den sista dagen för att skicka julkort. 
  • Gör din beställning i webbutiken senast den 16.12. kl. 12 hinner produkterna som du beställer fram till jul.
  • En etisk Betydelsefull gåva hinner fram elektroniskt ännu på julaftonen.
  • till webbutiken

1. Första hjälpen -utrustning i ordning

 
Första hjälpen -väska är nödvändig i varje hem, bil och till exempel på sommarstugan. Uppmärksamma dina nära och kära med en praktisk gåva – med önskan om att gåvan inte skulle behöva användas.
 

2. Trygghet till människor i alla åldrar

 
 
En släckningsfilt hör till varje hem men den kan även vara en inredningsartikel – på skyddspåse har man tryckt en kaffe.
 
Bekanta dig med utbudet av trygghetsprodukter och gör din beställning för jul.
 

3. Resenärens utrustning

 
En populär och välkommen gåva till en resenär är en sovpåse i siden (pris endast 44 €). De finns i 6 olika färg. Soundly Sleeping Dragon-sovpåsarna har producerats för hand i Vietnam.
 
I webbutiken finns även en egen speciell första hjälpen -förpackning för resenären.
 

4. Klä dig varmt

 
Röda Korsets munkjackor och regnkappor skyddar och värmer året runt. Bekanta dig även med Röda Korsets t-skjortor och andra plagg. Kombinera dessa med ett klassiskt vackert smycke, hjärthalsband, mancettknappar eller kravattnål.
 

5. Julkort och kalendrar

 
Att skriva kort är en trevlig stund full av julstämning. Beställ julkorten i tid, så att du hinner skicka dem i god tid.  
 
OBS! Röda Korsets julkort är försedda med ett fixvärdemärke. Om du beställer dem senast den 11.12 kl. 12 hinner du posta korten den 17.12, som är den sista dagen för att skicka julkort. Kom ihåg att kolla när din brevlåda töms. 
 
Det är trevligt att uppmärksamma en kär människa under hela året med en kalender. Till exempel Virpi Pekkalas praktiska familjekalender (finns endast på finska) håller ordning på vardagen. 
 
Väggkalendern av Martta Wendelin (finns endast på finska) är mer traditionell och gläder varje dag med dess nostalgiska bilder.
 

Dina inköp stöder Röda Korsets verksamhet i Finland

 
Produktförsäljningen stöder frivilligas verksamhet i Finland.
 
I webbutiken hittar du även etiska Betydelsefulla gåvor. Genom att köpa Betydelsefulla gåvor ger du, enligt ditt val, ett bidrag till katastroffonden eller till frivilligverksamheten i Finland.
 

Hjälp till Jul. Med din hjälp. Tack!