Röda Korsets egen Minecraft-server Spärrä öppnades

Röda Korsets unga frivilliga har fått en ny vänverksamhetsform i och med Minecraft-servern Spärrä. Spärra utvecklades när ungdomarna själva funderade och kläckte idéer om hur vänverksamheten kunde locka med flera unga.

Röda Korsets Minecraft-server (IP-adress i spelet sparra.net9.fi) har nu öppnats för alla spelare. Via servern kan unga spelare hitta nya spelvänner, ha det roligt och agera i en kreativ miljö.
 
Spelet övervakas och upprätthålls av Röda Korsets utbildade frivilliga moderatorer.
 
På Spärra-servern kan man nu äventyra och bygga upp i Survival-spelläge samt prova på parkour-banor som frivilliga har byggt upp. Senare öppnas även ett Creative-spelutrymme samt minispel, så det finns mycket att göra i framtiden.
 
- Jag uppmuntrar nya spelare att kläcka idéer om nya aktiviteter och saker som man kunde göra i Survival. På den här servern får man vara kreativ i grupp. Alla är välkomna med, berättar Varpu Salmenrinne, planerare för vänverksamhet.
 

Som frivillig till Röda Korsets server?

Vi söker nya frivilliga till Minecraft-servern för att komplettera teamet. Frivilliga kan fungera som moderatorer samt utveckla servern ytterligare, bland annat med minispelen.
 
Om man vill komma med som moderator eller utvecklare av servern kan man anmäla sig på adressen https://rednet.punainenristi.fi/sparra. Frivilliga får en kort utbildning på webben och kan därefter börja i uppdraget.
 
Välkommen med för att utveckla Spärrä.