Evenemangstorget Gimis tar över Helsingfors i juni

Gimis erbjuder program för alla åldersgrupper. På Medborgartorget kan man delta i intressanta och aktuella diskussioner, njuta av underhållande musikprogram och till exempel delta i första hjälpen –kontroller, lunchgympa och cirkusverkstad.

Tule mukaan!
  • Finlands Röda Kors evenemangstorg Gimis tar över Medborgartorget i Helsingfors centrum 6 -11.6.2017.
  • Det kostnadsfria evenemanget erbjuder en möjlighet att bekanta sig med organisationens mångsidiga verksamhet i Finland och ute i världen.
  • www.gimis.info

Familjens yngsta får möjlighet att sköta sina mjukisdjur på nallesjukhuset som är öppet under hela evenemang.

– Vårt syfte är att var och en ska veta lite mera om Röda Korset efter att man har besökt Gimis-evenemanget. Under årens lopp har vi märkt att man  inte känner till mångfalden i hemlandets verksamhet ordentligt, berättar Petri Kaukiainen, verksamhetsledare för Helsingfors- och Nylands distrikt.

Ett motsvarande evenemang har inte ordnats tidigare.

– Det ger glädje att vi kan erbjuda alla en möjlighet att komma till organisationen som frivillig och delta i verksamheten enligt egna intressen, säger Kaukiainen.

Sex dagar fulla av verksamhet och evenemang

Evenemangets program har delats in enligt temadagar. Evenemangstorget är öppet från tisdag till lördag kl. 11-19 och på söndag kl. 11-16. Noggrannare program och möjliga förändringar hittar du på webbsidorna: www.gimis.fi.

Under invigningsdagen presenteras första hjälpen och beredskapsverksamhet. Människor som kommer till Medborgartorget får möjlighet att ta en titt på första hjälpen-bussen och lära sig grunderna för första hjälpen på en hjälparkurs. Kl. 17 uppträder slangartisterna Stadin slangikuoro och Avionin prinssi.

På onsdag 7.6 är programmet mångkulturellt. På torget kan man till exempel  lära sig afghansk dans och se asylsökandes teaterpjäser och kortfilmer.

På torsdag 8.6 firas den mångsidiga vänverksamhetens dag. Då kan man delta i en verkstad där man blåser gigantiska såpbubblor och man kan även prova  sina cirkuskunskaper eller ta med en mobilapparat till digikliniken.

Fredag den 9.6 är barnens och ungdomarnas dag. På förmiddagen uppträder Kuku-lejonet som är bekant från barnserien Mimi och Kuku på Medborgartorget. På eftermiddagen har ungdomar möjlighet att delta i en rusmedelsfrågesport,  ta kondomkörkort och ta en titt på vardagen i Somalia med virtuella glasögon.

Under veckoslutet presenteras Röda Korsets internationella biståndsverksamhet på torget och på plats finns biståndsarbetare, som har arbetat i världens katastrofer och konflikter, för att berätta om sina erfarenheter.

Evenemangstorget är en del av Röda Korsets 140-årsjubileum och ordinarie stämman som äger rum i Finlandia-huset 10 -11.6.2017. På mötet som ordnas vart tredje år fattas beslut om följande års verksamhets tyngdpunkter och ett nytt förtroendeledarskap dvs. ordförande, vice ordföranden, styrelse och förtroendevalda, väljs.

 

 

Kampanjer