Helsingforsarna fick egen Kontti i Östra centrum

Kaisa Rautiainen / Suomen Punainen Risti
Kaisa Rautiainen / Suomen Punainen Risti
Kaisa Rautiainen / Suomen Punainen Risti
Kaisa Rautiainen / Suomen Punainen Risti
Kaisa Rautiainen / Suomen Punainen Risti

Röda Korset öppnade ett nytt Kontti-återanvändningsvaruhus i Östra centrum i Helsingfors. Trots regnet lockade öppnandet ändå en hel del helsingforsare på plats.

Utav Konttis inkomster delas
  • 50 % går till Röda Korsets lokala arbetet
  • 25 % går till Röda Korsets katastroffond
  • 25 % används till att bygga ut och utveckla Kontti-kedjan
Enligt Kontti-chef Emilia Lyytikäinen har man väntat ivrigt på att få en Kontti i Helsingfors.
 
Under dagen har kunderna berättat att de redan länge har önskat få en egen Kontti i Helsingfors. Östra centrum är ett utmärkt läge. Här rör sig naturligt en hel del folk och stämningen i regionen är internationell.
 
Det är dessutom enkelt att komma hit från någon annanstans eftersom Kontti ligger precis i närheten av metrostationen.
 
Maisa Taalikka som bekantade sig med sortimentet på kvinnornas avdelning, berättade att Kontti redan förut har varit ett bekant inköpsställe för henne. Tidigare har Taalikka besökt Kontti i Vanda.
 
Vid första ögonkastet är pris i relation till kvalitet positivt också i Östra centrums Kontti. I Kontti försäljer man inte vilka som helst kläder utan varorna är rena och bra, lovprisar hon.
 
Finlands Röda Kors generalsekreterare Kristiina Kumpula öppnade Kontti. I sitt invigningstal berättade hon att Kontti är ett speciellt ställe vars verksamhet har flera dimensioner.
 
Kontti är ett varuhus där man hittar allt från kläder och prylar till vanliga vardagens saker. Genom att köpa och donera är kunderna dessutom med i Röda Korsets biståndsverksamhet. I Konttis verksamhet förverkligas även hållbar utveckling.
 

Man kan donera varor som är i gott skick till Kontti 

Kontti tar hela tiden emot hemmets rena och hela bruksföremål såsom kläder och möbler.
 
Bidragsgivarna har tagit varor i gott skick till Kontti, berättar Mari Grönlund som arbetar i Kontti.
 
Östra centrums Kontti även hämtar möbler från Helsingfors, Söderkullas och Sibbos områden. Man kan boka en tid för avhämtning genom att ringa vår kundtjänst. Möbler som man donerar borde definitivt vara rena och hela. Vi tar endast emot föremål som vi kan sälja vidare. Därför kontrollerar förarna möblernas kondition alltid på plats, berättar Grönlund.
 
Mer information om Kontti-återanvändningsvaruhusen hittar du här. Välkommen!