Det fräscha och rymliga Kontti-varuhuset i Esbo överraskade kunderna positivt

Kaisa Rautiainen
Kaisa Rautiainen
Kaisa Rautiainen
Kaisa Rautiainen
Kaisa Rautiainen

Kontti i Esbo slog upp dörrarna torsdagen den 19.3

Kontti i Esbo

Kontti-återvinningsvaruhuset
Länsmansåkern 6 (Morby)
02770 Esbo

Öppet må-fre 9–20, lö 10–17, sö 12–16

Röda Korset öppnade sitt elfte Kontti-återvinningsvaruhus i Morby i Esbo. Det vimlade av folk under den första dagen: kunderna strömmade in från morgon till kväll.

I sitt öppningstal betonade Finlands Röda Kors generalsekreterare Kristiina Kumpula Konttis roll som en del av biståndskedjan. Hållbar utveckling är centralt för Konttis verksamhet. Samtidigt möjliggör återvinningsvaruhusen organisationens arbete i Finland och i världen, eftersom Konttis vinster används till Röda Korsets biståndsarbete. I sitt tal tackade Kumpula alla samarbetspartners, volontärer och arbetskraftsmyndigheter som möjliggjort Kontti-varuhuset i Esbo.

Tuuli Rauhala-Kaltio var inbjuden som gäst och beskrev den nya Kontti med orden fräsch och snygg.

– Som företagskoordinator för Kommunförsök-projektet har jag uppmanat många arbetssökande att kontakta Kontti. Kontti är som vilken vanlig affär som helst med professionell verksamhet med prislappar och allt.

Under lanseringen underhölls publiken av rock-n-roll-dansbandet Province Rock Boys Sixties. Därtill bjöd Kontti på kaka åt de 1500 första kunderna. Volontärerna vid avdelningarna i Esbo hjälpte till med kaffeserveringen. Även Heikki Paajanen, volontär vid Ring-Esbo, slöt sig till hjälptrupperna.

– Kakan lär räcka ända fram till kvällen. Det har varit roligt att servera, trots all brådska.

Att gå på loppmarknad hör till Pirkko och Osmo Turunens livsstil. De är bekanta med Kontti sedan tidigare: de har besökt Kontti i Joensuu under sina vistelser på sommarstugan. Paret från Kyrkträsk är nöjda över att få sitt eget Kontti-varushus i Esbo.

- Jämfört med loppmarknader säljer Kontti högklassiga varor, allt granskas och lappas.

Hanna Lahti syr barnkläder och hittade en famn full av retrotyger på Kontti. Hon blev positivt överraskad av den rymliga lokalen i Esbo.

- Kontti är inte alls trång eller dunkel, utan öppen och luftig. Här är det enkelt att shoppa.