Vändagsträff i Kontti i Vanda

Leena Koskela
Leena Koskela
Leena Koskela
Leena Koskela
Leena Koskela

Att vara närvarande och att bry sig om - det är det viktigaste på vändagens kaffeträff som Röda Korsavdelningen i Dickursby ordnar tillsammans med Kontti i Vanda. Samarbetsprojektet Vägkost för det goda livet som Helsingfors och Nylands distrikt ordnar med stöd av HOK-Elanto erbjuder den som behöver sällskap möten över en kopp kaffe.

Kom med!
  • Vill du vara en vän till någon?  Som frivillig vän ger du precis så mycket av din tid som du själv vill. Läs mer.
  • Söker du en vän eller kompis som du t.ex. kan gå på kaffe med?  Röda Korset förmedlar vänner till människor som behöver dem. Läs mer.
  • Genom att stödja vänverksamheten möjliggör du att vi kan förmedla vänner runt om i Finland. Läs mer.

Återvinningsvaruhuset Kontti i Dickursby sjöd av liv under lördagen då frivilliga från Röda Korset i Dickursby bjöd kunderna på kaffe och hjärtformad marmelad vändagen till ära. Runt kaffebordet varierade samtalsämnena från vardagshändelser till motion och Kontti-fynd.

– Jag bor i Dickursby på lämpligt promenadavstånd från Kontti såjag besöker det rätt ofta. Förutom att man kan fynda här såkan man ocksåträffa människor att byta några ord med berättar Riitta Mäkinen

Lokalavdelningen och Kontti i Dickursby förverkligade vändagen som en del av projektet Vägkost för det goda livet, projektet stöds av HOK-Elanto. Målet för samarbetsprojektet är att erbjuda konkreta saker för att stöda människor att klara av vardagen.

– Inom ramen för det treåriga projektet ordnar vi kaffeträffar varje månad i Kontti i Vanda. Träffarna har haft stor betydelse för många som annars saknar kaffesällskap berättar Irma Laine från avdelningen i Dickursby.

Avslappnande huvudmassage och Konttifynd

Specialskötare Tuula Kalilainen skämde bort besökarna med indisk huvudmassage. Taina Salminen som nu besökte Kontti i Vanda för andra gången var glad över att få behandling av ett vårdproffs.

– Huvudmassagen fick hela kroppen att slappna av. Jättefint att Kontti erbjuder den här typen av program tycker jag. Människorna här är ocksåjättetrevliga konstaterade Salminen med ett leende.

Sanni Tuomainen tittade igenom kläderna och leksakshyllorna tillsammans med sin 6-åring Roosa. De hade kommit till Kontti enkom för att söka en loftsäng och sommarkläder för en resa till Singapore men Sanni blev också intresserad av vändagsprogrammet som Kontti bjöd på.

– Finlands Röda Kors känner jag till annars också, bland annat hör jag till månadsgivarna inom organisationen berättar Sanni Tuomainen.