Återvinningsmöbler intresserade på Habitare

Kaisa Rautiainen
Kaisa Rautiainen
Kaisa Rautiainen

På Konttis avdelning på Habitares antikområde fanns det massor av folk. Mässbesökare gick koncentrerade runt på den över 100 kvadrat stora avdelningsenheten som presenterade en mångfald av möbler, kärl, hemtextiler, böcker och inredningsprodukter.

Finlands största inredningsevenemang Habitare arrangerades i år för 25:e gången. Evenemanget ordnades i Helsingfors Mässcentrum 10–14.9.

– Vår stora avdelning med omfångsrikt och personligt inredningssortiment samt våra gamla design-skatter väckte förtjusning hos mässbesökarna, berättar Marje Arvinen, chef för Kontti-varuhuset i Vanda. På Konttis mässavdelning kunde man bl. a. hitta gamla Marimekko-tyger och Arabias kärl.

Kostnadsfri transport av möbler

Mässbesökarna kunde enkelt handla också stora möbler på återvinningsvaruhusets avdelning eftersom Kontti transporterade stora möbler kostnadsfritt till kundens hem i huvudstadsregionen. Efterfrågan på möbler var stor också på mässan och människorna var tacksamma för tjänsten.

En extra twist till inredningen med återvinningsmöbler

I år arrangerades det första gången ett Antikevenemang i anslutning till Habitare-mässan. Antikevenemanget presenterade enbart gamla konst, möbler och inredningsprodukter.

– Det är verkligt fint att det i år finns en separat avdelning för gamla skatter. På Konttis avdelning hittade jag bl. a. två glas av Timo Sarpaneva som jag trodde det var omöjliga att hitta, berättade en mässbesökare från Esbo.