Modevisning inledde Hungerdagen i Joensuu

Ville Kokkola
Ville Kokkola
Ville Kokkola
Ville Kokkola

Alkoholfritt mousserande vin, marshmallows, musik för stämningens skull och en proffsig konferencier – det var ingredienserna som skapade en riktig catwalk- känsla på återvinningsvaruhuset Kontti i Joensuu.

Det var första gången man inledde Hungerdagsinsamlingen med en modevisning i Röda Korsets Konttivaruhus. Idén hade länge funnits bland de anställda och då Tanja Nevalainen som jobbar på Kontti hade ett studieprojekt på gång så blev idén plötsligt verklighet.

Frivilliga och anställda gick på catwalken och visade upp kläder ur Kontti-utbudet. Kläderna hade i samarbete mellan Konttis anställda och modellerna sammanställts till helheter.

Kari Helotie, en av de frivilliga deltog för första gången i sitt liv i en modevisning. 

- Fin känsla, men nog var jag lite nervös. Det var en helt unik upplevelse kommenterade Helotie med ett brett leende.  

 Publiken följde modevisingen med intresse. Annukka Sarsa råkade gå förbi av en slump och sa att modevisingen var en glad överraskning. Hannu Tikkanen hade hört om evenemanget redan tidigare och hade bara positivt att säga om arrangemanget.

- Det är roligt att det också ordnas lite annorlunda verksamhet berömde Tikkanen.

Första gången med ett bredare program

Chefen för Kontti-varuhuset Susanna Jalkanen berättar att det nu är första gången som man har ett bredare och längre programutbud i samband med Operation Hungerdagen. Program erbjuds under tre dagar.

Konttiprogrammet fortsätter på fredagen med kaffeservering, på lördag är det barnens dag. Kontti har dessutom specialerbjudanden under de här tre dagarna.

- Modevisningen lyckades så bra så den idén kommer vi att utveckla säger Jalkanen entusiastiskt.

Text: Johanna Kokkola