Rödakorsveckan - Lär dig hjälpa

Teemu Ullgrén
I en första hjälpen-grupp kan du delta i olika evenemang
Fotograf: Teemu Ullgrén

I en nödsituation är det fråga om minuter. En skadad eller en person som fått en plötslig sjukdomsattack måste alltid få vård. Kanske det är du som råkar vara på plats. Kan du ge första hjälpen?

När som helst och var som helst kan första hjälpen plötsligt behövas. Vem som helst kan hjälpa men om du har gått någon av Röda Korsets kurser i första hjälpen har du lärt dig grunderna i hur man hjälper och du har också fått mod att ingripa i en nödsituation.  

Vill du utveckla din beredskap som första hjälpare kan du göra det genom komma med i verksamheten i någon av våra första hjälpen-grupper.  Du har möjlighet att delta i festivaler och evenemang runt om i landet som en av våra första hjälpen-jourer.

Under Rödakorsveckan 9.–15.5.2016 kan du kolla upp hur mycket du kan om första hjälpen på olika evenemang runt om i Finland.

Kom med! På nätet hittar du evenemang som ordnas på din hemort: http://www.lardighjalpa.fi/

Tatu Blomqvist

Vet du vad du ska göra om någon drabbas av ett slaganfall eller bröstsmärtor? Lär dig känna igen symptomen och agera rätt genom att studera bilderna.

Niklas Meltio

Ensiavun vapaaehtoiset päivystävät vuosittain tuhansissa erilaisissa tapahtumissa ympäri Suomea. Tervetuloa vapaaehtoiseksi ensiapuryhmään! Ryhmiä on lähes jokaisella paikkakunnalla.

Kampanjer