Bli en del av hjälpkedjan

Fotograf: Sara Lehtomaa / Suomen Punainen Risti

Genom att köpa den inhemska Hjälpens kedja-reflexen är du med i att säkerställa att ingen som är i nöd lämnas ensam.

Inhemsk Hjälpens kedja-reflex finns nu till salu. Intäkterna från försäljningen av reflexerna styrs via Finlands Röda Kors katastroffond till krisberedskap och beredskap samt till att hjälpa de som behöver mest hjälp i Finland och utomlands.

Skådespelerskan Krista Kosonen är frontfigur i kampanjen Hjälpens kedja. 

Citat om Hjälpens kedja

Även säkerheten att hjälpen går fram gör det lättare att delta i insamlingen. Finlands Röda Kors är närvarande i nästan alla länder i världen. Hjälpen riktas till sådana platser där den behövs mest.

– Jag tycker att vi har en skyldighet att hjälpa varandra när vi har möjlighet att göra det, sammanfattar Krista Kosonen.

Såhär blir du en del av Hjälpens kedja

Dela bilder av dig själv med en Hjälpens kedja-reflex i sociala medier. Uppmuntra samtidigt dina följare att komma med i hjälpens kedja, köpa en egen reflex och använda den nu när kvällarna blir mörkare. Tagga ditt inlägg med @punainenristi/@rodakorset och #avunketjuheijastin.

Reflexer säljs i S-gruppens matvaruaffärer (Prisma, S-market, Sale, Alepa, Foodmarket Herkku), i Tokmannis varuhus och på utvalda museer: Heureka, Didrichsen, Åbo konstmuseum, souvenirbutiken i Tempelplatsens kyrka samt Musei- och vetenskapscentret Luuppi fram till utgången av året. Reflexer finns till salu i begränsade mängder. 

Du kan också köpa reflexen i Röda Korsets webbutik. Reflexen kostar fem euro.

Hjälpens kedja-reflex

Krista Kosonen: ”Man kan aldrig veta vad som kommer att hända i livet.”

Krista Kosonen, som själv också har varit bössinsamlare under Hungerdagen, pratar om kampanjen med känsla; mötena som uppstått tack vare insamlingen har varit underbara och man blir på gott humör av att hjälpa.

Skådespelerskan berättar också att hon under coronatiden har blivit medveten om att känslan av osäkerhet och behovet av hjälp har ökat i hennes omgivning:

– Jag har klart fattat hur mycket vi människor behöver varandras hjälp. Man kan aldrig veta vad som kommer att ske i livet.

Hjälpens kedja görs tillsammans för att människor som lider störst nöd ska få hjälp.

Reflexens meddelande är: Vi stöder varandra. Alltid.

Hjälpens kedja-reflexen är en Nyckelflagga-produkt.

Genom att köpa reflexen har alla en möjlighet att hjälpa. Som en gåva förenar reflexen även vänner och närstående till den gemensamma Hjälpens kedja och förbättrar användarens säkerhet.

Enligt Trafikskyddet mångfaldigar en reflex en fotgängares synlighet i trafiken. Trots att lagen förpliktar att man använder reflex, gör endast varannan fotgängare det. Med andra ord kommer en Hjälpens kedja-reflex också som gåva troligen väl till pass.

Reflexen är märkt med Nyckelflaggan, vilket innebär att produkten uppfyller alla lagstadgade krav och kvalitetsstandarder. Som en inhemsk designprodukt erbjuder den också ett sätt att stöda finländskt arbete.