Bli en del av hjälpkedjan

Genom att köpa den inhemska Hjälpens kedja-reflexen är du med i att säkerställa att ingen som är i nöd lämnas ensam.

Inhemsk Hjälpens kedja-reflex finns nu till salu. Intäkterna från försäljningen av reflexerna styrs via Finlands Röda Kors katastroffond till krisberedskap och beredskap samt till att hjälpa de som behöver mest hjälp i Finland och utomlands.

Såhär blir du en del av Hjälpens kedja

Reflexer säljs i S-gruppens matvaruaffärer (Prisma, S-market, Sale, Alepa, Foodmarket Herkku), i Tokmannis varuhus och på utvalda museer: Heureka, Didrichsen, Åbo konstmuseum, souvenirbutiken i Tempelplatsens kyrka samt Musei- och vetenskapscentret Luuppi fram till utgången av året. Reflexer finns till salu i begränsade mängder. 

Du kan också köpa reflexen i Röda Korsets webbutik. Reflexen kostar fem euro.

Hjälpens kedja-reflexen är en Nyckelflagga-produkt.

Genom att köpa reflexen har alla en möjlighet att hjälpa. Som en gåva förenar reflexen även vänner och närstående till den gemensamma Hjälpens kedja och förbättrar användarens säkerhet.

Enligt Trafikskyddet mångfaldigar en reflex en fotgängares synlighet i trafiken. Trots att lagen förpliktar att man använder reflex, gör endast varannan fotgängare det. Med andra ord kommer en Hjälpens kedja-reflex också som gåva troligen väl till pass.

Reflexen är märkt med Nyckelflaggan, vilket innebär att produkten uppfyller alla lagstadgade krav och kvalitetsstandarder. Som en inhemsk designprodukt erbjuder den också ett sätt att stöda finländskt arbete.

Krista Kosonen är frontfigur i kampanjen Hjälpens kedja

Näyttelijä Krista Kosonen antaa kasvot Avun ketju -kampanjalle.
Näyttelijä Krista Kosonen antaa kasvot Avun ketju -kampanjalle. Fotograf: Sara Lehtomaa / Suomen Punainen Risti

– Jag tycker att vi har en skyldighet att hjälpa varandra när vi har möjlighet att göra det, sammanfattar Krista Kosonen.