En av Röda Korsets biståndsarbetare matar ett nyfött barn med näringslösning.

Företagsbidrag

Fotograf: Marjaana Malkamäki / Suomen Punainen Risti
Fotograf: Marjaana Malkamäki / Suomen Punainen Risti

Företagsbidrag

Typer av bidragsgivare
Välj rätt värde
Välj rätt värde
Välj rätt värde

Under Hungerdagen samlar vi in bidrag till katastroffonden. Din hjälp behövs nu hos de allra mest utsatta både i Finland och utomlands.

Just nu är behovet av hjälp som störst i Afghanistan och Haiti.

Observera att ditt företag får tillgång till material om Hungerdagen genom att donera minst 500 euro. Läs mer nedan: Delning av innehåll och påverkan.

Tack för att du bryr dig. Klicka på Fortsätt 👇 och ge ett bidrag!

Ange rätt värde

Välj betalningssätt

Att ge ett bidrag till Röda Korset är ett fint sätt att visa att ditt företag tar ansvar. Du ger enkelt ett bidrag till ett valfritt mål med blanketten högst upp på sidan eller genom att studera andra bidragsalternativ.

Kontakt: yritykset(at)rodakorset.fi eller ring 020 701 2000. Vi betjänar vardagar kl. 8.30–16.

Vi hanterar bidragen med lång erfarenhet och yrkesskicklighet. Ett varmt tack för hjälpen.

Välj ett lämpligt sätt för ert företag att ge ett bidrag

Med hjälp av bidragen till Finlands Röda Kors katastroffond hjälper vi offer för både naturkatastrofer och krig runt om i världen samt personer som råkat ut för en plötslig olycka i Finland.

Tack vare bidragen kan hjälp ges snabbt och effektivt i tiotals länder årligen.

När nöd uppstår kan vi skicka biståndsarbetare och -material till krisområdet, till exempel tält, filtar, rent dricksvatten eller ett helt fältsjukhus.

Efter nödhjälpen hjälper vi till med återuppbyggnaden och lär de lokala invånarna hur de ska agera när en olycka inträffar. Med hjälp av katastroffonden stödjer vi även utvecklingssamarbetsprogram samt kämpar kontinuerligt mot sjukdomar och hunger tillsammans med lokala frivilliga.

Ge ett bidrag eller beställ faktura
Läs mer om det internationella biståndsarbetet

I Finland hjälper Röda Korset vid olyckor, lindrar ensamhet, tar hand om de som är utsatta och hjälper invandrare till exempel genom integrationsverksamhet.

Vi upprätthåller krisberedskapen genom att utbilda och stödja frivilliga överallt i Finland.

Allmänt bidrag till hemlandet
De allmänna bidragen till hemlandet riktas till sådant arbete, där medlen behövs mest för tillfället.

Ge ett bidrag eller beställ faktura

De Ungas skyddshus
De Ungas skyddshus i Helsingfors, Esbo, Vanda, Åbo och Tammerfors ger ungdomar och deras familjer hjälp och stöd vid alla slags problem och kriser.

Skyddshusen hjälper dygnet runt, alla dagar, och erbjuder vid behov ungdomar en trygg sovplats. Unga personer eller deras familjer kan komma till skyddshusen utan remiss och tidsbokning. Tjänsterna är avgiftsfria.

Ge ett bidrag eller beställ faktura
Läs mer om skyddshusens verksamhet

Vänverksamhet
Ensamhet är förödande för människans välbefinnande. Hela en femtedel av finländarna känner sig ensamma. Ensamhet kan kännas som osynlighet eller tomhet, eller visa sig som fysisk smärta.

Var och en av oss behöver en annan människas sällskap, till och med redan en förtrogen relation kan bryta ensamhetens cirkeln.

Röda Korset lindrar ensamhet genom att förmedla vänner till människor som behöver sällskap. Vännerna träffar varandra och tillbringar tid på det sätt som passar dem bäst, till exempel genom att ta en kopp kaffe eller gå på promenad tillsammans.

Bidragen till vänverksamheten används bland annat för att samordna vänverksamheten och utbilda frivilliga.

Ge ett bidrag eller beställ faktura
Läs mer om vänverksamheten

Fråga mer om företagsbidrag till hemlandet: yritykset(at)rodakorset.fieller ring 020 701 2000. Vi betjänar vardagar kl. 8.30–16.

Insamlingen Jul i Sinnet ordnas av Finlands Röda Kors och Mannerheims Barnskyddsförbund tillsammans med Yle för att hjälpa mindre bemedlade barnfamiljer i hemlandet. Genom insamlingen skaffas presentkort på mat till mindre bemedlade barnfamiljer. Med presentkorten kan familjerna köpa mat till julbordet.

Ge ett bidrag till insamlingen Jul i Sinnet

Läs mer om insamlingen Jul i Sinnet

Donera material och tjänster

Med den här blanketten kan du ge Finlands Röda Kors information om varudonationer och tjänster samt andra eventuella donationer.

På basis av anmälningarna väljer vi ut de produkter och tjänster som behövs vid en viss tidpunkt. Vi kontaktar dig för att komma överens om detaljerna för samarbetet.

Vi tar endast emot hela och fungerande produkter och kläder i gott skick.

Ni kan även donera till Röda Korsets återvinningsvaruhus Kontti, där varorna säljs för att stödja FRK:s katastroffond och arbete i hemlandet. Mer information om Kontti-varuhusens verksamhet finns på kontti.rodakorset.fi.

Ett varmt tack för er vilja att hjälpa!

Fyll i blanketten och klicka på Skicka.

Kontaktuppgifter till bidragsgivaren

Vad vill du donera?

Var materialet som doneras finns

Tack!

Som understödande företagsmedlem i Röda Korset stödjer du Finlands Röda Kors lokala frivilligverksamhet. Du blir understödande företagsmedlem genom att betala en årlig medlemsavgift på 300 euro.

Som understödande medlem får företaget medlemsförmåner – till exempel rabatt på Röda Korsets första hjälpen-produkter och julkort. Understödande företagsmedlemmar får även Röda Korsets medlemstidning Hjälpens värld fyra gånger om året.

Mer information om hur du blir understödande företagsmedlem och distriktsspecifika medlemsförmåner får du genom att kontakta Röda Korsets distriktsbyrå i ditt område.

I Röda Korsets webbutik hittar du ansvarsfulla företagsgåvor och trygghetsprodukter. Med denna produkter sprider du glädje till personalen, samarbetspartner och dig själv.

En betydelsefull gåva är ett obundet bidrag till Finlands Röda Kors katastroffond eller till stöd för verksamheten i hemlandet. Det är en immateriell gåva till den som inte vill ha några saker. Gåvan är konkret för den som behöver materiell hjälp.

Se våra ansvarsfulla företagsgåvor i webbutiken

Företagets frivilligarbete och utbildningar
Företagets frivilligarbete och utbildningar
Företagssamarbete med Röda Korset
Samarbete