Kom med i första hjälpen-gruppen

Niklas Meltio
Niklas Meltio

Röda Korets första hjälpen-frivilliga går årligen jour på hundratals olika evenemang runt om i Finland. Det finns en första hjälpen-grupp på nästan varje ort. Välkommen med!

Första hjälpen-gruppens deltagare samlas regelbundet för att öva sina kunskaper och lära sig nytt. Ifall du är intresserad kan du i gruppen också lära dig att använda radiotelefoner, orientera eller att leda och utbilda andra.

Det är gratis att delta i första hjälpen-gruppens övningar och du behöver inga förhandskunskaper för att komma med. Inom gruppen får du mer information om kurser enligt dina egna behov och ditt intresse.

Hur kan jag delta i första hjälpen-jouren?

Alla 18 år fyllda som regelbundet tränar i en första hjälpen-grupp kan delta i jourverksamheten. För att delta måste du också ha ett ikraftvarande jourkort. Kortet får du genom att gå en kurs i jourtjänst. För att hålla kortet ikraft krävs att du årligen gör ett test för att bevisa dina kunskaper i första hjälpen.

En del av medlemmarna i första hjälpen-gruppen kan också delta i utryckningsuppdrag som en del av den Frivilliga räddningstjänsten(Vapepa). Myndigheterna larmar frivilliga både till olyckor, efterspaningar av försvunna personer, men också till evakueringar och andra nödsituationer.

Det finns första hjälpen-grupper på hundratals orter runt om i Finland. Din närmaste grupp hittar du lättast genom att kontakta första hjälpen-gruppens ansvarsperson på distriksbyrån.

Du kan också kontakta lokalavdelningen ditt område och höra dig för efter gruppverksamheten.

Distriksbyråerna och avdelningarna vet bäst var och när första hjälpen-grupperna samlas. De vet också när nästa första hjälpen-kurs ordnas.

Anmäl dig som frivillig