Företag deltar i insamlingen Hungerdagen 14–16.9.2017

Kimmo Holopainen
Finlands Banks chefdirektör Erkki Liikanen (t.h) och Vandas stadsdirektör Kari Nenonen samlade in på Tölö torg hösten 2016.
Fotograf: Kimmo Holopainen
Beställ vårt Nyhetsbrev för företag

Beställ vårt Nyhetsbrev för företag som utkommer 6-8 gånger om året. Brevet finns bara på finska.

Du får nyhetsbrevet per e-post och det innehåller aktuell information och mångsidiga idéer för företagssamarbete.

Klicka här och beställ Nyhetsbrevet för företag >>

Ta kontakt så funderar vi tillsammans på hur just ni kan vara till hjälp.

Projektchef Eeva Arrajoki, eeva.arrajoki(a)rodakorset.fi, 020 701 2274

Vad är insamlingen Hungerdagen?

Hungerdagsinsamlingen ordnas i år 14–16.9.2017.

Under insamlingen samlar vi in pengar till Röda Kors katastroffond. I och med att pengarna inte på förhand har bundits till något specifikt mål kan de snabbt användas där hjälp behövs allra mest.

I Finland används pengar ur katastroffonden bl.a. till att hjälpa familjer som har mist sitt hem i en eldsvåda, till att ge psykiskt stöd, till att hjälpa asylsökande bli hemmastadda och till att stöda Frivilliga räddningstjänstens verksamhet.

Utomlands hjälper vi i samband med katastrofer och konflikter. I praktiken handlar vårt arbete om att rädda, vårda, bistå och rehabilitera människor.

Ge ett bidrag till insamlingen eller samla in medel:

  • Gör en företagsdonation genom att beställa beställa en faktura på önskad donationssumma.
  • Grunda en egen webbinsamling för ditt företag: På så sätt samlar du lätt bidrag som dina kunder och samarbetspartners betalar in via webbanken eller med kreditkort. Länken till er virtuella insamlingsbössa kan du dela per e-post och på Facebook. Man kan också lägga ut insamlingen på företagets internet- eller intranetsidor. En insamling (eller vid behov flera insamlingar) kan man skapa på svenska på adressen lahjoituslipas.fi/rodakorset/. På finska och på engelska kan man skapa insamlingar på sidorna oma.punainenristi.fi/nalkapaiva och lahjoituslipas.fi/redcross. Tips för webbinsamling finns i materialpaketet längst ner på sidan.   
  • Samla och ge bidrag till FRK:s Hungerdagsinsamling på webben. Sprid insamlingslänken på webben, på sociala medier och via e-post. 
  • Beställ en traditionell insamlingsbössa till ditt företag eller skicka ut anställda att samla in medel på stan. Insamlingsbössor och insamlingsvästar får man låna på Röda Korsets distriktsbyråer. Kom på samma gång överens om när ni återlämnar utrustningen.

Donera synlighet i media till insamlingen:

  • Donera reklamplats - digitala skärmar, radiotid, synlighet på sociala medier, reklamplats i tryckta medier - för budskapet om Hungerdagen. Mer information om mediedonation: sari.byman(a)rodakorset.fi.
  • #SPRTakeover - du kan låna ut din webbtrafik till insamlingen Hungerdagen? Under perioden 14-16.9.2017 möts besökare på din webbplats av Röda Korsets Hungerdagen-annons. De får möjlighet att delta i insamlingen via en virtuell insamlingsbössa. Besökaren kan ge ett bidrag eller enkelt fortsätta till din webbplats. Läs närmare instruktioner och kom med. Mer information om kampanjen #SPRTakeover: eeva.arrajoki(a)rodakorset.fi.

Berätta för andra att ni är med och hjälper.

I materialpaketet längst ner på sidan lägger vi till banners och bilder som lämpar sig för sociala medier som ni kan använda för att berätta att ni är med och hjälper. Länka bannersarna till www.nalkapaiva.fi eller www.hungerdagen.fi.

 

Kampanjer